Page content

article content

Doelen stellen: een solide content marketing strategie

Om tot een solide content strategie te komen is het stellen van heldere en meetbare doelen een voorwaarde

Pas als je naar duidelijke doelen toewerkt kun je beoordelen of je social media strategie werkt. Je legt je doelen samen met de social media dokters vast tijdens de positionerings-fase. Alles wat je daarna op social media gaat doen, ondersteunt een doel. Zo werken we aan topresultaten met strategische social media content.

 

Mogelijke doelen:

  • Meer naamsbekendheid
  • Het laten groeien van je online community
  • Meer bezoekers op je website
  • Meer leads in je CRM systeem
  • Meer sales

 

En zo zijn er nog veel meer concrete bedrijfs-, online- en social media doelen waar we aan kunnen werken. Ben je ook overtuigd dat je een duidelijke doelstelling nodig hebt om resultaat te boeken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Help mij met het stellen van doelen

Doelgroepen definiëren

Doelgroepen definiëren

Mensen krijgen dagelijks bakken vol informatie over zich heen. Ze zullen alleen dat lezen waar zij echt behoefte aan hebben. Dat is nou net het principe van inbound marketing. Zij zoeken en wij zorgen dat ze kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Wil jij dat ook? Tijdens een strategische sessie met de dokters definiëren we je doelgroepen, zodat je daarna begrijpt met wie je in gesprek gaat.

Het traject van deze strategie omvat:

  • Vastleggen van 5 belangrijkste doelgroepen
  • Maken van content persona’s
  • Basic research naar zoekwoorden
  • Welke problemen hebben je doelgroepen en welke oplossingen heb jij
  • Welke content zoeken zij (in elke fase van hun aankoopproces)

 

Wanneer ook dit deel van je online positionering is vastgelegd, is het tijd om aan je contentstrategie en planning te gaan werken. Hoe we dat met jou aanpakken?  Neem dan contact met ons op, we leggen het je graag uit.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Doelen stellen: een solide content marketing strategie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dokter Nicoline
Nicoline is onze 'founding doctor', die met koffers vol social media ervaring terugkwam na een jarenlang avontuur in de US (zoals ze dat zelf zegt). Gepokt, gemazeld en een shitload aan online ervaring rijker kwam ze in Den Bosch vertellen hoe die online wereld er uit ziet. Inmiddels deelt ze haar kennis door heel Nederland en daarbuiten. Ze geeft trainingen, houdt lezingen en zet #B2B bedrijven online op de kaart. Ze is een verbinder en kennisdeler 'by heart.' Haar motto: een goed merk is mensenwerk!
Phoenix WebsitePhoenix Website